facebook
Submit your CV here

Dragan, 30 godina, Viking – Utility

Zašto ste prvi put aplicirali za posao na brodu? 

Želeo sam da promenim dosadašnji način života, kao i da zaradim dobru platu i steknem iskustvo koje se dobija radeći na brodu.

Šta Vam je bilo najteže kada ste počeli da radite na brodu? 

Adaptacija može biti nekome teška – promena u načinu života, posao koji se obavlja, kao i nedostatak slobodnog vremena. Na početku je teže, ali uigravanjem i dobrom organizacijom lakše obavljate posao i imate više slobodnog vremena. 

Koje su prednosti rada na rečnom brodu?

Prednosti je mnogo. To su svakako putovanja (ko voli da putuje), nova poznanstva, i dosta slobodnog vremena u poređenju sa drugim poslovima u inostranstvu ili zemlji. Kompanija za koju ja radim nudi plaćeni godišnji odmor (više od 3 nedelje), dobru platu koja se ne može porediti sa zaradama u Srbiji, plaćeni smeštaj i hranu. Na brodu ne postoje dodatni troškovi, sem ličnih.

Sa kakvim izazovima ste se svakodnevno susretali?

Nekada je to umor i nedostatak sna, kao i moguće prezasićenje jer se ruta ponavlja. Tada psihička spremnost dolazi na scenu, koja je potrebnija od fizičke.

Koji savet biste dali onima koji prvi put idu na brod?

Da se ne plaše, početak je možda malo teži, ali kako vreme odmiče shvatiće da nije toliko strašno. Ako imaju pozitivan pristup prema ljudima i problemima, mnogo se bolje prolazi na brodu, a neka vrata se potom sama otvaraju. 🙂 

CV APLIKACIJA