facebook
Submit your CV here

Uniforme

Što se tiče uniforme, bitno je naglasiti da kompanije spremaju uniforme za zaposlene, ali se od zaposlenih svakako očekuje da ponesu određene komade odeće i obuće.

Na primer, rečne kompanije ne obezbeđuju cipele, te se od osoblja očekuje da ih ponesu. Osoblje u kuhinji nosi takozvane “safety shoes” odnosno zaštitne radne cipele crne boje. Što se tiče konobara, oni uglavnom nose obične, udobne, crne, kožne cipele s đonom koji se ne kliže. Isto se odnosi i na recepciju i menadžerske pozicije. Osoblje koje radi u housekeeping sektoru nosi belu ili crnu obuću u zavisnosti od zahteva kompanije za koju idu da rade. Obuća mora da bude jednobojna bez oznaka. Detaljne instrukcije kakvu obuću je potrebno poneti svaki kandidat dobija blagovremeno.

Što se tiče odeće, kuvari moraju da ponesu svoju kuvarsku uniformu, kao i set noževa. Osoblje koje radi na poziciji perača sudova nosi majicu i udobne pantalone.

Kada su u pitanju konobari, od njih se očekuje da ponesu najčešće crne pantalone (neke kompanije traže teget plave pantalone), bele košulje, crne čarape i crni kaiš.

Sobari nose crne, bele ili sive pantalone i odgovarajuće polo majice, što varira od kompanije do kompanije. Takođe, potrebno je poneti i belu košulju.

Još jednom napominjemo da detaljan i precizan spisak stvari koje je potrebno poneti svaki kandidat dobija blagovremeno putem mejla.

CV APLIKACIJA