facebook
Submit your CV here

Rute kojima plove rečni brodovi

Rečne kompanije sa kojima sarađujemo plove Evropom. Tačnije, u pitanju su reke Rajna, Majna, Dunav, Mozel, Sena itd. Naravno, ne plove svi brodovi istom plovidbenom rutom.

Umesto da nabrajamo gradove i reke koje ćete obići radeći na brodu, (to možete videti i sami na mapi), predstavićemo neke zanimljive događaje i prednosti rada na brodovima:

1. Jedan od najlepših događaja tokom rada na rečnim brodovima je obilazak Božićnih marketa.
Rečne kompanije Božićnom turom pružaju svojoj posadi sasvim novi nači da uživaju u prazničnom duhu Evrope. Štandovi puni lokalnih specijaliteta, kuvanog vina, ukrasa i rukotvorina… i to svakog dana na drugom mestu, deo su realnosti zaposlenih na rečnom brodu.

2. Veoma je popularna ruta – “Gradovi svetlosti“. Sasvim opravdan naziv za 12 dana dugu plovidbu od Pariza do Praga. Francuska vina i kuhinja, kulturni spomenici Evrope, romantična Rajna, zlatni Prag… Doživite sve to – na poslu.

3. Jedan od najvećih gradova u nemačkoj, Keln, predstavlja obaveznu destinaciju rečnih brodova tokom plovidbe. Kao što znate, Nemci su poznati po svojoj ljubavi prema pivu i velikim, litarskim kriglama. Međutim, ono što smo mi naučili je da je Keln malo drugačiji. Pivo, takozvani Kölsch, služi se u uskim čašama zapremine 2dl. Postoji mnogo vrsta ovog piva, a zanimljivo je što pojedine rečne kompanije organizuju takozvani “beer tasting” baš u ovom gradu. Rad na rečnom brodu ima mnoge prednosti, osim odlične zarade.

4. Ovu rutu smatramo najlepšom. Najlepša je zato što je naša 🙂 Gosti se ukrcavaju u Budimpešti, onda Dunavom plove do naše prestonice. Beograd, kao jedan od najstarijih gradova u Evropi i te kako ima šta da ponudi. Našim radnicima ova plovidbena ruta predstavlja posebno zadovoljstvo jer su uvek kod kuće.

CV APLIKACIJA